xmaslusNär juldagarna sjunger sista versen, denna annandag JUL, så var hälsad sköna morgonstund. I vår hemort är det varmt mera plus än minus, mycket snö och inget skottat, pulsande i snö och snö i tomtegröten (som inte blev uppäten). Ljusen lyser upp i alla fönster och inom några få dagarna är detta år till ända. Nu filosoferar man tidig morgon och känner av historiska vingslag – vad har jag gjort av mitt liv, vilket är en helt annan historia än året som gått.
Hur som helst, eftersom idag är en annandag, så var liten Siri och jag ute, fast idag vände hon och sprang in i lägenheten när jag fullt påklädd tog i hennes koppel. Hon brukar inte vara såååå tydlig med att ”jag vill inte”, hur som helst när denna matte bestämt en sak, så är det bara att traska med. Tur att det är helgdag för det enda ställe vi hade att vandra på var mitt i gatan och att göra nummer 2 där, är att leva farligt för både liten teskedsgumma, men värre för en liten york. Snön ligger vit på taken och tyvärr överallt, där den borde vara bortskrapad för min och mina medmännskors väl och ve.
Dagen idag, som är en annan dag, tar vi nu tag i och försöker bara vara i lugn och ro, även om vi nu varit det hela denna helg och även dagarna före, så är vi inte klara med lugn och ro, fast ibland blir det lite för lugnt, så man får väl hoppas på en och anna överraskning denna dag. Den som lever får se och till kvällen vet vi vad det blev och om det blev något, när vi lägger denna dag till de historiska handlingarna.
Dagens citat: ”Du kan aldrig fly från ditt hjärta, så det är bättre att lyssna till vad det har att säga.” ~ Paulo Coelho