Godmorgon med julkram ger jag idag. Har vilat några dagar från att skriva mina godmorgon, lite låg och har inte ens orkat ”peppa” mig själv, men har nu bestämt att ”va sjuttom” det är ju bara jag, som kan göra det jag är bäst på och det är att vara just det – JAG – Det är hög tid att få en bra ordning och se över vad som är viktigt här och nu, för vad spelar egentligen igår eller imorgon för roll. Igår kan jag inte göra någonting åt och imorgon vet jag egentligen inte ett skvatt om, så ”götapetter” var en liten teskedsgumma och gör det så bra det bara går och var nöjd med det oavsett hur det går. Detta är kryptiskt jag vet det men huvudsaken att jag förstår vad jag skrivit, när jag en dag läser vad som hände denna dag i mitt liv.
Morgonprommis med liten Siri gick väldigt spänt för halt som sjutton är det, men vackert vitt för lite nysnö har lagt över den smutsiga under natten, vilket då inte liten Siri bryr sig om ett enda dugg utan det är fort in när vi äntligen kommit ut. Morgonen har varit lugn på vägen utanför hos oss, och vi får hoppas det håller i sig. Spår efter Tomten har vi ännu inte sett, men var så säker de finns där och följer oss, så det får väl bli lite risgryngsgröt på balkongen, träslevar har vi fullt av, så hen ska känna sig omhändertagen denna afton, då hen söker lite färdkost, för att jobba vidare.
Skottade fram en liten ”Hubbe” igår och startade gjorde han när ”matte” skötte om honom, men någon färd ut blev det inte för den lilla blå, men en klapp till tack fick han att han visade klart och tydligt att han står till tjänst oavsett väder och vind.
Igår kväll var det en liten ”Helenatomte” på kort visit och hade hemlagad julmat med till oss gamlingar, så nu behöver jag inte göra någon Jansson och lite annat smått och gott. Tänk vilka underbara, omtänksamma människor det finns på hela vår jord, skulle tro att de är fler än de som är tvärtom. Nu är helgen man ska utvärdera sig själv och vara glad och tacksam, men man ska också veta att man skapar sin egen verklighet, ingen annan kan göra det åt mig.
Citat: ”Lycka är när det du tänker, det du säger, och det du gör är i harmoni.” ~ Mahatma Gandhi
Julefrid och en riktigt, riktigt lugn och fröjdefull julafton önskar jag er alla, som läser mina rader i denna blogg.
cute-santa-claus-illustration-vector_34-48937