Hantera dina rädslor och din oro
I varje situation där du känner oro eller rädsla, kan du använda detta verktyget för att släppa din oro. Det är ett verktyg i 4 steg, varje steg måste tas i rätt ordning.

1. Fråga dig själv ”Vad är det värsta som kan hända?” Andvänd din fantasi och leta upp det allra värsta du kan tänka dig.
Ex. Du ska gå på en anställningsintervju, som du är orolig inför. Det värsta som kan hända mig är att de skrattar åt mig och tycker att jag är dum som överhuvudtaget tror att jag kan få det jobbet.
2. ”Vad gör jag då?” Om det värsta händer hur hanterar du det?
Ex. I fallet med anställningasintervjun så kulle jag bli förödmjukad och ledsen, men jag skulle veta att det är dom som inte vet vad de missar, och att det finns ngt bättre jobb som väntar på mig runt hörnet.
Nu kan du släppa dina rädslor, för nu vet du hur du ska hantera dom om de blir verklighet.
3. Fråga dig själv ”Vad är det bästa som kan hända?” Andvänd din fantasi och ta i rejält, det är nu du skapar din verklighet. Hur känner du dig när det bästa händer?
Ex. Det bästa som kan hända mig på anställningsintervjun, är att de tycker att jag har allt det de kan önska sig för det jobbet, ja t o m egenskaper som de inte ens tänkt på att de behövde. Sedan berättar de för mig att de hade tänkt sig en lön som är dubbelt så hög som det jag tänkt begära. Jag känner mig stolt och lycklig, jag praktiskt taget dansar till anställningsintervjun.
4. Se dig själv framme vid målet (svaret på punkt 3), fokusera på känslan. Go for it!
Källa: www.svarta-tavlan.se/